З Міжнародним днем студентів!

Сьогодні в усьому світі відзначається Міжнародний день студентів.

І хоча це свято в нашій уяві пов’язане з молодістю, красою, надіями і романтикою, воно має трагічну історію. 28 жовтня 1939 року в Празі студенти і викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю створення Чехословаччини. Ця демонстрація була жорстко розігнана, при цьому було вбито студента медичного факультету Яна Оплетала. А 17 листопада фашисти оточили студентські гуртожитки, заарештували більше тисячі студентів. Дев’ятеро молодих людей, активістів студентського руху, було вбито, інших відправлено до концтабору.

Цей день відзначається на знак пам’яті за загиблими молодими людьми. І разом з тим він символізує продовження життя і розвиток студентського руху. Адже студенти — одна з найбільш активних, креативних та прогресивних частин суспільства. А особливо — майбутні лікарі, представники професії, яка зобов’язує заради збереження та порятунку життя людського не тільки набувати знання, а й рости етично та духовно.

Дорогі студенти!

Зараз ваша неймовірно прекрасна пора життя затьмарена війною. Але  й в такі нелегкі часи ви наполегливо вчитися, займаєтеся наукою, розвиваєте свій творчий потенціал, є активними учасниками волонтерського руху.

Я пишаюсь вами! Бажаю мужності, стійкості та віри в чудове майбутнє!

Зі святом, друзі!